Afacerea unui român din Anglia are mare succes. Cum încearcă asiaticii să-i fure ideea

de: Iulian Ioncea
24 10. 2024

Poveștile de succes ale românilor care și-au început o nouă viață peste granițe ajung de fiecare dată la urechile conaționalilor din țară.

Recent, Robert Both, un fost taximetrist născut în Vulcan, a reușit să dea lovitura în Marea Britanie, mai exact în Hull, o localitate aflată în nord-estul Angliei.

Potrivit informațiilor care au apărut deja pe internet, Robert Both a înființat singurul magazin autentic românesc din zona în care locuiește și se bucură de un succes fantastic, după cum notează Anunțul UK.

Singurul român care are magazin în Hull

„Am deschis Alimentara din Hull din dorința de a aduce ceva tradițional în zona noastră. A fost foarte greu la început, am muncit multă vreme doar eu și cu partenera mea, dar a meritat. Sunt singurul român care a deschis un magazin aici și lumea vine să cumpere chiar și de la distanțe foarte mari.

95% dintre produsele de pe rafturi sunt aduse din țară, iar toate legumele și fructele sunt de la oameni din județele Hunedoara, Olt, Cluj și Arad. Doar de urgență mai aduc uneori legume englezești. În general mă feresc de ele, pentru că nu au gust”, a spus Robert Both.

Denumit „Alimentara”, magazinul are numele scris peste tricolorul românesc, pentru ca lumea să înțeleagă faptul că acolo se găsesc produse tradiționale. Doar că, în ultima perioadă, asiaticii încearcă să-i fure din clienți, după cum notează sursa citată.

Mai exact, aceștia au deschis în apropiere două magazine cu nume românești, în speranța că vor avea și ei același succes pe care îl are Robert Both.

Asiaticii au angajat români

„Alimentara este azi un punct de referință pentru comunitatea românească din Hull și împrejurimi, iar în magazin lucrează cinci persoane: Robert Both, partenera lui și încă trei angajați”, notează sursa citată.

Din câte se pare, cele două magazine care copiază afacerea lui Robert Both au vânzători români, chiar dacă sunt patronate de persoane originare din vestul Asiei, iar produsele sunt aduse de la depozitele românești din Birmingham și Londra.